top of page

Webinar gemist?
Bekijk hier onze webinars terug van 2022! 
 

Gemiste Webinars

Gemiste webinars

Ontdek de mogelijkheden van ArcGIS Utility Network

ArcGIS Utility Network is een extensie voor ArcGIS Enterprise en is ontwikkeld voor nuts- en telecombedrijven. 

 

Het biedt de mogelijkheid van locatiegebaseerd data- en assetbeheer, evenals netwerkmodellering,

-bewerking en -analyse. Nu kan je je volledige nutsnetwerk in ArcGIS modelleren op een nog nooit eerder gezien detailniveau.

Tijdens deze webinar maak je kennis met ArcGIS Utility Networks aan de hand van een aantal voorbeelden en een korte demonstratie in ArcGIS Pro. 

utlity

Samenwerking tussen organisaties in ArcGIS Online

ArcGIS Online biedt verschillende mogelijkheden om data te delen binnen uw eigen organisatie maar ook om samen te werken met andere buiten uw organisatie.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om samen te werken met een partner op hetzelfde project, zonder te moeten werken op allerlei kopieën en verschillende versies.

Tijdens het webinar zullen we laten zien hoe je data (bijv. kaarten) uitsluitend met ‘view’ rechten kunt delen.
Het is echter ook mogelijk data te delen met ‘edit’ rechten, en dan kunnen verschillende teams gelijktijdig werken op een gemeenschappelijk project.


Als laatste lichten we de twee samenwerkings opties toe:

 •  partner collaboration (ArcGIS Online naar ArcGIS Online)

 • distributed collaboration (ArcGIS Enterprise naar ArcGIS Online).

samenwerkin

Geodata van België: waar kan je dit vindenen hoe deze data gerbruiken

Ben je op zoek naar officiële geografische overheidsinformatie?

Deze data is beschikbaar op het internet en kan beschikbaar worden gemaakt in uw eigen ArcGIS omgeving: zowel in ArcGIS Pro, ArcGIS Online en ArcGIS Enterprise.

Er zijn verschillende portalen, afhankelijk van welk geografisch gebied je data zoekt. De data is gratis beschikbaar voor burgers, organisaties en bedrijven.

Enkele voorbeelden van geoportalen zijn: Geo.be, Geopunt, WalOnMap, Geo.Brussel en Géoportail de Luxembourg.

Via deze geoportals kan informatie zoals officiële grenzen, hoogtelijnen, demografische informatie, hoogtelijnen, watersystemen, points of interest, enz. worden ingelezen in je eigen ArcGIS-omgeving.

Een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in Open Data via het ArcGIS platform!

geodata
extensies
survey123
arcgisass
geobim
microsoft

Overzicht en gebruik van ArcGIS Pro extensies

Het is mogelijk om ArcGIS Pro uit te breiden met verschillende extensies.

 

Deze extensies kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld:

 • Extensies voor geavanceerde analyse

 •  Extensies voor gegevens en processen 

 • Sectorspecifieke extensies

Tijdens deze webinar zullen we een overzicht geven van de verschillende extensies en hoe u ze kunt activeren. Daarnaast zullen we een aantal extensies bespreken via een demo.

Survey 123 - Ontwerpen van geavanceerde en intelligente formulieren

ArcGIS Survey123 is de oplossing waarmee u sneller gegevens kunt verzamelen (al dan niet geografisch) vanuit een formulier en deze zo kan invoeren in uw GIS-databases. Dit formulier kan worden weergegeven in een speciale mobiele toepassing of in een eenvoudige webbrowser.

Wanneer formulieren slimmer en dus gemakkelijker in te vullen zijn, neemt het responspercentage toe, waardoor meer gegevens kunnen worden verzameld. Om de ervaring van de respondent te verbeteren, kan de format en de logica van slimme formulieren worden aangepast via ArcGIS Survey123.

In deze sessie leert u hoe u geavanceerde technieken kunt implementeren, zoals het maken van een meertalige enquête, het maken van keuzelijsten, het aanpassen van de weergave, het bepalen van de weergave van vragen, het herhalen van vragen, het uitvoeren van berekeningen, het toevoegen van foto's en annotaties, het verkennen van geavanceerde functies met JavaScript...

Ontdek de voordelen van het gebruik van ArcGIS Assistant

Esri heeft onlangs een nieuwe applicatie ontwikkeld die zeer nuttig kan zijn voor het beheer van uw ArcGIS Online of ArcGIS Enterprise content.​

De oude ArcGIS Online Assistant is volledig vernieuwd om aan al uw huidige behoeften te voldoen en heet nu ArcGIS Assistant.​

De drie belangrijkste functies van deze toepassing zijn het kopiëren, inspecteren en wijzigen van uw gepubliceerde inhoud op ArcGIS Online en/of ArcGIS Enterprise.​

 U kunt verschillende ArcGIS Online/Enterprise-accounts toevoegen en beheren, wat als voordeel heeft dat u eenvoudig content van de ene account naar de andere kunt overbrengen. Op die manier kunt u gemakkelijk samenwerken met andere afdelingen of bedrijven.

Maak kennis met ArcGIS GeoBIM

ArcGIS GeoBIM is een nieuwe webapplicatie van Esri die Building Information Modeling (BIM)-projecten in een geospatiale context plaatst.

Hierdoor kunnen architectuur-, engineering- en bouwteams (AEC) eenvoudig werken met gegevens uit meerdere systemen in configureerbare webapps die de communicatie en samenwerking tussen teams en andere belanghebbenden vergemakkelijken.

Met andere woorden: deze toepassing biedt toegang tot GIS- en BIM-gegevens in één enkele omgeving!

Esri en Microsoft integratie: een inleiding

Om de gebruikerservaring te verbeteren, heeft het ArcGIS-platform verschillende add-ins ontwikkeld om cartografische functionaliteiten te integreren in Microsoft-producten.

​Het biedt zo de mogelijkheid aan gebruikers om bijvoorbeeld locatie-informatie in hun bedrijfsgegevens te integreren.  Wanneer u uw gegevens op een kaart kunt zien, bent u in staat om sneller zakelijke beslissingen te nemen.

​In deze webinar leert u hoe het ArcGIS platform geïntegreerd is in Microsoftapplicaties. Hierbij zullen we de volgende toepassingen verkennen:

 • ArcGIS voor Office (Excel en PowerPoint)

 • ArcGIS voor Sharepoint

 • ArcGIS voor Teams

 • ArcGIS voor Power BI

Migreren van ArcMap naar ArcGIS Pro

Zoals u wellicht op de hoogte bent, zal de ArcMap software in de toekomst niet meer worden geüpdatetet. De versie 10.8.1 van ArcMaps is de laatste beschikbare versie.

​Uiteraard zal u ArcMap kunnen blijven gebruiken zolang uw licentie geldig is. Wij moedigen u echter aan om in de toekomst te migreren naar ArcGIS Pro-software.

​In deze webinar leggen we uit hoe u eenvoudig kunt upgraden naar ArcGIS Pro en laten we u aan de hand van een korte demo alle mogelijkheden van deze nieuwe software zien.

migreren

Wat zijn de voordelen van een webinar?

 • U verliest geen tijd, u volgt immers de webinar via uw computer, tablet of smartphone.

 • Geen reiskosten en verblijfkosten.

 • Deelname is gratis, u heeft enkel een computer en een internet connectie nodig.

bottom of page